Cokx Ponambient

A médiák királya!

Gázkészülék cseréje villanyra

Nagyon sokan a gázkészülék cseréje villanyra egy villanybojler felszerelése mellett döntenek, vagyis lecserélik a korábban használt gázzal működő készüléket, mivel az nem bizonyult eléggé megfelelőnek.

A szerelést, és maga a cserét illetően érdemes egy pár információval tisztában lennünk. Okos döntés egy megbízható céget felkeresni, akik biztosítják majd számunkra az egész munka kivitelezését. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szakemberek, és cégek felkeresése roppant egyszerűen megtörténhet az interneten keresztül. Nem is kell sokat keresnünk, hiszen rengeteg ajánlat közül választhatunk. Miután kiválasztottuk, a megfelelő szakembert, illetve konzultáltunk vele a munka menetéről, és az elképzeléseinkről, akkor nincsen más dolgunk, mint belekezdeni a közös munkába.

A villanybojler beszerelése nem engedélyköteles, tehát nem igényel felesleges időt a papírmunka elkészítése sem. A szakember mindent elvégez majd nekünk. A mi egyetlen, és roppant fontos feladatunk csupán a juttatások kifizetése lesz.

Mindenképp ellenőrizni kell villanybojler felszerelése előtt, a teherhordó fal teherbírását, mivel a vízzel teli elektromos forró víztároló súlya jóval nagyobb, az átfolyós gáz vízmelegítő súlyánál. Elektromos forró víztároló kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a meleg víz igényünket is, és előre meg kell határoznunk a felhasznált meleg víz mennyiségét. Át kell gondolnunk, hogy kádban szeretnénk fürdeni vagy a zuhanyzást részesítjük előnyben. Ennek megfelelően kell meghatározni a villanybojler űrtartalmát. Ez mindenképp preferencia kérdése, hiszen mindenki saját igényei alapján fog majd választani. Új villanybojler felszerelése során új elektromos bekötésre is szükség lesz, amelyet szintén csak a szerelő végezhet el. Nagyon okos döntés, és rendkívül fontos az, hogy fi-relé beépítésére van szükségünk, amelyet szintén a megbízott szakember fog beüzemelni. Természetesen arra azért nagyon oda kell figyelni, hogy a villanybojlert a megfelelően karban kell tartani, és rendszeresen, ami évi maximum egy tisztítást igényel, amikor eltávolítják a vízkövet. Egy modern villanybojler egy régi gáz vízmelegítő helyett, veszélyes kémények és lehetséges problémák nélkül egy nagyon jó megoldás lehet, főleg akkor, ha fontos a család biztonsága. Már pedig ez mindenkinek fontos. Senki sem szeretné azt, ha egy készülék elhanyagolása miatt történne tragédia a lakásban. Nagyobb probléma ha társasházban élünk, hiszen akkor nemcsak a családunk biztonságát tesszük ki veszélynek, hanem az egész lakóközösségét is.