Cokx Ponambient

A médiák királya!

A női oldaltáska rejtélyei

A női táskát mindig is rejtély övezte a férfiak, de a nők körében is. A cipők mellett talán a táska az a divatkellék, amelyre a nők képesek horribilis összegeket költeni, már ha azt a pénztárcájuk megengedi. Azért azt jegyezzük meg, hogy egy méregdrága cipővel szemben a táskák esetében van mentségünk, hiszen funkciójuk van, tulajdonképpen a fél életünket benne hordjuk. Ezzel természetesen saját magunkat nyugtatjuk meg, amikor egy jelentős összeget adunk ki táskára, életünk párját egyáltalán nem hatja meg. De még is mi az a motivációs erő, amely hajt a pénztárhoz kezünkben például egy olyan női oldaltáskával, amelynek összege jelentősen meghaladja a hitelkeretünket?

Miért érezzük úgy, hogy a megfelelő táskával kezünkbe káprázatosabbak lettünk, nagyobb önbizalmunk lett? És legfőképpen miért érezzük azt, hogy a világ összeomlott, ha a kedvenc táskánknak valamilyen bántódása esett? Ezekre a kérdésekre talán minden nő szeretné megtalálni a kielégítő választ, amit sajnos nem lehet egyértelműen megfogalmazni. Viszont az tény, hogy a női táska, legyen az női oldaltáska, válltáska, hátitáska, aktatáska jól van több mint egy egyszerű kiegészítő.

Egy táska, amely a nő életét tartalmazza, talán fogalmazhatunk így is, amikor a női oldaltáska rejtélyeit taglaljuk. A táska tartalma szinte mindig megmutatja a viselője világát, és maga a forma, a szín, a táska kinézete a nő stílusát sugallja. Tulajdonképpen azt, hogy mit tartalmaz, egy női táska sosem lehet pontosan meghatározni, egyéntől függő. Általában azért két kategóriát meghatároznak a női táska tartalmát illetően, az egyik kategória az alapkellékek, ide tartik a telefon, kulcs, pénztárca stb., míg a másik az egyéb személyes tárgyak, ide aztán a tampontól kezdve a kabalákig bármi besorolható.